lakásfelújítási támogatás 2024

Újraindul a házfelújítási támogatás júniustól: itt vannak a részletek:

Hétmilllió forintos felújítást támogat az állam az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére. Egymillió forintos önrészre lesz szükség, amihez kamatmentes hitelt és vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a lakók. A szegényebb térségek lakói több támogatást kapnak. A programra júniustól lehet jelentkezni.

A kormányzat kiemelt célja, hogy tiszta és megfizethető energiát biztosítson a fogyasztók számára, a háború azt is megmutatta, hogy az energia szuverenitásunkat biztosítsuk. Ezzel a saját termelést is fokozni kell, de a felhasználás csökkentése is segít ebben. A napelemekkel már három paksi erőműnek megfelelő energiamennyiséget tud az ország termelni – mondta Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára. 

A válság előtt 10 milliárd köbméter volt az ország gázfogyasztása, ez 8,1 milliárd köbméterre csökkent azóta. Ennek egyik oka a sokkal tudatosabb energiafelhasználás, a támogatási programok, de az enyhe tél is szerepet játszott benne. Egy új, 108 milliárd forintos keretű otthonfelújítási program indul most az 1990 előtt épült, vezetékes földgázhálózathoz kapcsolt családi házak számára. Fontos, hogy ezekben életvitelszerűen lakjanak a lakók. Forrás: bank365

Hasznosnak találta? Ossza meg Facebook vagy LinkedIn oldalán!